Toezicht en Hulpverlening Zoetermeerse Plas

In het zomerseizoen probeert de Zoetermeerse Reddingsbrigade op mooie zomerse weekenddagen aanwezig te zijn op het Noord-Aa strand. Daarbij wordt er gewerkt vanuit onze strandpost tussen het kinderstrand en het grote strand. Op bewakingsdagen houden wij voornamelijk toezicht op het water. De Zoetermeerse Plas / Noord Aa is namelijk erg diep, waardoor zwemmen buiten het daarvoor aangewezen gebied gevaarlijk kan zijn. Hiernaast verlenen wij hulp aan mensen die in het water in de problemen komen. Dit kunnen zwemmers maar ook mensen op een boot zijn. Bovendien verlenen wij eerste hulp aan alle strandbezoekers en bij mensen die dat direct op of rond de plas nodig hebben.

Voor de vrijwilligers van het houden van toezicht en hulpverlening naast een serieuze taak een leuke manier om een dag buiten op het strand door te brengen.

Om toegelaten te worden moet je minimaal 14 jaar zijn en actief lessen volgen in de opleiding Zwemmend Redden. Daarna kun je via de opleiding Lifeguarding doorgroeien tot lifeguard en schipper. Voor de strandbewaking wordt gebruik gemaakt van twee boten: een reddingsvlet vanuit de Nationale Reddingsvloot en een snelle reddingsboot

Lifeguard worden? Kijk bij "Lid worden als Lifeguard" voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u mailen naar lifeguarding@rbzoetermeer.nl