Opleiding Zwemmend Redden

In ons land raken jaarlijks duizenden mensen ongewild te water. Honderden mensen overleven dit helaas niet. De Zoetermeerse Reddingsbrigade verzorgd daarom een uitdagende opleidingen voor Zwemmend Redden, voor jong en oud. In deze opleiding staat jezelf (verder) redzaam maken in het water en leren andere te redden uit het water centraal staat. Deze opleiding vormt de basis voor onze vrijwilligers van de strand- en evenementenbewaking.

Een kind kan meteen na het behalen van een zwemdiploma van het zwem ABC starten met de opleiding Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan.

Binnen de Zoetermeerse Reddingsbrigade wordt vaak gestart met Junior Redder 1 t/m 4. In deze opleiding gaat het vooral om jezelf te leren redden. Hierna volgende de diploma’s Zwemmend Redder 1 t/m 4 waarbij het redden van anderen centraal staat. Tot slot volgen de diploma’s Life Saver 1 t/m 3 waarbij wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. Alle diploma’s zijn volgens de officiële diplomalijn van Reddingsbrigade Nederland.

De opleiding wordt verzorgt op donderdagavond op de volgende tijden:

  • Junior Redder, van ca. 6 t/m 11 jaar van 19:30 uur tot 20:00 uur
  • Zwemmend Redder, ca. 12 t/m 16 jaar van 20:00 uur tot 20:45 uur
  • Lifesaver, vanaf 16+ van 20:45 uur tot 21:30 uur

Leren Zwemmen Redden bij de Zoetermeerse Reddingsbrigade? Kijk bij “lid worden voor Zwemmend Redden” voor alle informatie!

Voor meer informatie kunt u mailen naar zwemmendredden@rbzoetermeer.nl