Wie zijn we

De Vereniging Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB) bestaat uit ruim 140 leden en 40 vrijwilligers. De ZRB biedt het opleidingen voor het NPZ-NRZ A, B en C diploma. Hiernaast verzorgt de ZRB opleidingen Zwemmend Redden aan, verzorgen wij EHBO opleidingen volgens het Oranje Kruis en zijn wij tijdens de zomerse weekenddagen aanwezig op het Zoetermeerse Noord-Aa strand. De doelstelling van de Zoetermeerse Reddingsbrigade is om zowel actief als preventief veiligheid te bieden op en rond het water.

De vereniging draait volledig op vrijwilligers die zich onbetaald inzetten voor deze taak. Voor de financiering zijn wij grotendeels afhankelijk van de contributie van onze leden, fondsen, sponsoring en subsidie.

Naast de maatschappelijke taak heeft de vereniging een aanbod wat zij aanbieden aan de leden. Het aanbod van de vereniging is voor de meeste leden de reden van hun lidmaatschap. Dit aanbod vanuit de vereniging is:

  • Sport, spanning en avontuur

  • Zinvolle, plezierige en uitdagende tijdsbesteding

  • Persoonlijke ontwikkeling

  • Gezelligheid en sociale contacten

Het bestuur heeft de algemene leiding over de vereniging. Hiernaast zijn er een aantal commissies die de uitvoering van deeltaken tot hun rekening nemen.