Zwemmend Redden

Na het behalen van het Zwem-ABC stopt het zwemmen niet. Men heeft dan de basis geleerd om te kunnen zwemmen en in simpele noodsituaties je te kunnen oriënteren.

In ons land raken jaarlijks naar schatting 5.000 mensen ongewild te water. Zo’n 500 mensen overleven dat helaas niet. Bij de 182 Nederlandse reddingsbrigades worden daarom kwalitatief hoogwaardige opleidingen in het zwemmend en varend redden gegeven. Ook verzorgen ze lessen in bijvoorbeeld Eerste hulp en reanimatie, vaak zijn deze interne opleidingen in het bijzonder gericht op waterongevallen. De vrijwilligers van de reddingsbrigades zijn hierdoor optimaal getraind voor bewakingstaken op het strand en in de waterrecreatie gebieden en voor de noodzakelijke hulpverleningen.

Zwemmend redden is het redden van een drenkeling bijvoorbeeld met behulp van bevrijdings- en vervoersgrepen, die we je in de loop van de jaren gaan aanleren.

Zwemmend Redden

Natuurlijk moet je eerst goed kunnen zwemmen, voordat je dit kunt leren. Van kleins af aan leer je steeds meer reddingstechnieken hoe je iemand veilig en verantwoord kunt redden en met welke hulp en reddingsmiddelen je kunt of soms moet werken. Zo kun je al je eerste reddingsbrevet halen als je 6 jaar bent, uitlopend tot een diploma strandwacht op je vijftiende.

Zwemmend redden is niet alleen voor kinderen en jongelui. De Zoetermeerse Reddings Brigade heeft ook meerdere "oudere jongere" die bij ons zwemmen voor de diploma's. Ook zwemmen de bewakingsleden en kaderleden, die alle diploma's en brevetten al hebben, hun baantjes. Daarnaast doen ze regelmatig mee met de zwemlessen om goed up-to-date te blijven.

Zwemmend Redden

Zwemmen Redden

Wij zwemmen al volledig volgens de nieuwe diplomalijn van Reddingsbrigade Nederland.

Junior Redder 1, Junior Redder 2, Junior Redder 3 en Junior Redder 4

Zwemmend Redder 1, Zwemmend Redder 2, Zwemmend Redder 3 en Zwemmend Redder 4

Life Saver 1, Life Saver 2 en Life Saver 3

De eisen zijn terug te vinden bij Reddingsbrigade Nederland.

Zwemmen Redden

Na het behalen van je Zwem-ABC (of oude A&B) kun je bij de ZRB komen zwemmend redden.

Er zal de eerste les gekeken worden hoe goed je kunt zwemmen en aan de hand van je leeftijd en zwemkunde word je in een bepaalde groep geplaatst.

De Zoetermeerse Reddings Brigade bestaat geheel uit vrijwilligers die met veel plezier o.a. les geven aan uw kinderen. Zij krijgen hier niet voor betaald en steken vele uurtjes van hun vrije tijd hierin.

Voor het zwemmend redden is er geen wachtlijst. Al worden er vlak voor het examen geen nieuwe leden aangenomen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De zwemlessen worden gegeven in het zwembad de Driesprong.

Zwemavond donderdag
Zwemtijden 19.30 - 20.00
20.00 - 20.30
20.00 - 20.45
20.45 - 21.30
Duur van les 30 minuten (voor lessen Junior Redder)
45 minuten (voor overige lessen)
Inschrijfgeld € 10,00
Contributie € 168,00 per jaar (€ 14,00 per maand (lessen van 30 minuten)
€ 222,00 per jaar (€ 18,50 per maand (lessen van 45 minuten)
Passen en cheques Wij accepteren de Zoetermeer Pas (cheque 3 en 4) en de Sport- en Cultuurcheque