Zwem-ABC

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vindt de Zoetermeerse Reddings Brigade het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.

Het zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C (van Nationaal Platform Zwembaden - NRZ). Het zwem-ABC is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. Dit betekent dat veel leerstof in spelvorm aangeboden wordt. Ieder spel heeft een bedoeling. Het kind leert zo spelenderwijs alle eigenschappen van het water kennen. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle opstapjes, maar wie het zwemdiploma C gehaald heeft, is wat wij noemen echt "zwemveilig". U kunt uw kind dan gerust meenemen naar meren en plassen. Ook is het kind vaardig om deel te nemen aan zwemsporten, zeilen, surfen, snorkelen etc. Bij het zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veiligheid in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Een kind dat uiteindelijk zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een levenlang zwem- en watersportplezier. Zwem-ABC


Bij het zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug en omgekeerd, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Pas als uw kind helemaal vertrouwd is in en met het water gaan we een stap verder. Dan komen de zwemslagen en andere vaardigheden in dieper water aan de orde.

Zwem-ABC licentie

Hier kunt u de (kleding)eisen van de drie diploma's zien.

Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Kledingeisen

Zwem-ABC, wat houdt dat in bij de ZRB

Kinderen kunnen bij de ZRB worden ingeschreven vanaf 4 jaar.
Maar kunnen pas komen zwemmen wanneer de leeftijd van 5 jaar behaald is en er ruimte in het zwembad is.

Wist u dat wij ook zwemles geven aan volwassenen? Deze lessen zijn om 20.00 uuur.

Indien u uw kind direct wilt inschrijven (voor wachtlijst, A of B of C), download het inschrijfformulier (pdf) en vul deze volledig in. Graag ontvangen wij deze op ons postadres of in het zwembad. Geef duidelijk aan welke diploma's uw kind heeft behaald en of het een inschrijving is voor de wachtlijst. Wanneer uw kind voor de wachtlijst wordt ingeschreven, incasseren wij direct het inschrijfgeld.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De zwemlessen worden gegeven in het zwembad de Driesprong.

De Zoetermeerse Reddings Brigade bestaat geheel uit vrijwilligers die met veel plezier o.a. les geven aan uw kinderen. Deze leden krijgen hier niet voor betaald en steken vele uurtjes van hun vrije tijd hierin.

Zwemavond donderdag
Zwemtijden 19.00 - 19.30
19.30 - 20.00
20.00 - 20.30 (alleen voor volwassenen)
Duur van les 30 minuten
Inschrijfgeld € 10,00
Contributie € 165,00 per jaar (€ 13,75 per maand)
Passen en cheques Wij accepteren de Zoetermeer Pas (cheque 7) en de Sport- en Cultuurcheque

Zwem-ABC