Zoals je misschien weet bewaken wij in de zomermaanden op en rond de Zoetermeerse plas (Noord-Aa). Wij doen dit geheel vrijwillig en elk jaar met veel inzet en plezier. Dit is niet het enige wat we doen, we verlenen namelijk ook assistentie bij verschillende evenementen. Je kunt ons o.a. tegen komen op de Dobbe op 5 mei, of bij de jaarlijkse drakenbootrace. Verder staan we elk jaar met een kraam op de markt om onze vereniging en met name de bewaking te promoten.

 

Read MoreBewaking

Elk jaar worden de cijfers bijgehouden van de bewaking. Dit is om zelf een goed beeld te krijgen van de aantallen en de veranderingen per jaar.

Read MoreBewakingscijfers

Om een beeld te geven van het bewakingsgebied (Noord-Aa) van de Zoetermeerse Reddings Brigade is er gebruik gemaakt van een satellietbeelden van Google.

Read MoreBewakingsgebied

 

Zwemwater.nl informeert over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken. Zwemplekken die zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat.

 

Read MoreKwaliteit water

Er zijn diverse mogelijheden om bij de Zoetermeerse Reddings Brigade te komen te bewaken. Zo word je eerst meeloper, aspirant en vervolgens strandwacht. Indien je het leuk vindt, kun je ook schipper worden op de vlet en/of de Ribcraft. Heb je een leidinggevende aanleg, dan is postcommandant een mogelijkheid.

Read MoreLifeguard worden?