Vacature Procesbegeleider Verenigingsactiviteiten

Ben jij de enthousiaste, doelgerichte procesbegeleider?

Vrijwilligers

De ZRB draait volledig op vrijwilligers

Lifeguard

Wij zijn op zomerse dagen aanwezig op Noord-Aa voor uw (zwem)veiligheid.

Zwemmend Redden

Altijd al iemand willen en kunnen redden uit het water, kom lessen volgen!

Leren zwemmen

Leer zwemmen bij de ZRB, van watervrij tot diploma Zwem-ABC!

Ben jij de enthousiaste, doelgerichte procesbegeleider?

Aanleiding
De Zoetermeerse Reddingsbrigade is een gezellige vereniging met een maatschappelijke taak in de gemeente Zoetermeer, die volledig draait met vrijwilligers. De Zoetermeerse Reddingsbrigade biedt opleidingen voor het zwem-ABC, zwemmend redden en EHBO aan. Hiernaast zorgt de Zoetermeerse Reddingsbrigade voor strandbewaking en waterhulpverlening op het Zoetermeerse Noord-Aa strand. Om een aantrekkelijke vereniging te zijn, is een herkenbare vereniging noodzakelijk. Leden moeten weten wat de vereniging te bieden heeft en dat die behalve nuttig, ook nog gezellig is. Leden zijn zich vaak niet bewust van de mogelijkheden en de maatschappelijke taak van de vereniging. Om dit bewustzijn te verbeteren is een activiteitenplan opgesteld, waarmee leden de vereniging beter leren kennen en dat de sfeer in de vereniging moet gaan verbeteren. Het doel is uiteindelijk dat door het “boeien, binden en behouden” van leden de maatschappelijke bijdrage versterkt kan worden.

De taak van de Procesbegeleider Verenigingsactiviteiten
De Procesbegeleider Verenigingsactiviteiten is ervoor verantwoordelijk dat de activiteiten uit de activiteitenkalender worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om het selecteren/aanstellen van de juiste personen voor een activiteit en het stimuleren en afspraken maken over de voortgang van deze activiteit. Hierbij staan voor de procesbegeleider de doelen van de activiteiten centraal. De kernwaarden van de vereniging (enthousiasme, respect, ambitie, waardering en binding) zijn de steunpilaren in de begeleiding van het proces om tot de activiteiten te komen.

Zoeken wij jou?
Gezocht wordt naar iemand:
• met ervaring in het begeleiden van processen (projectmanagement);
• die mensen enthousiast krijgt en kan houden voor een klus;
• die doelgericht en prestatiegericht is;
• met ervaring in het begeleiden en coachen van vrijwilligers.
• die ca. twee tot vier uur per week beschikbaar heeft tot de zomer van 2017.

Met wie werk je samen?
In nauw overleg met de werkgroep ledenbehoud die de activiteitenkalender en de kernwaarden voor de vereniging heeft opgesteld en deze graag wil implementeren, geeft de Procesbegeleider Verenigingsactiviteiten uitvoering aan zijn taak. De Procesbegeleider mag aanschuiven bij de bestuursvergadering om advies te geven.

Interesse of vragen
Ben jij degene die wij zoeken of heb je vragen? Neem dan contact op met de projectleider van de werkgroep ledenbehoud en bestuurslid Aad-Tobias Huijbens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46078706.